Предстои ремонт на вълнолома във Варна за 14 млн.лв.

Автор: Пламена Николова
Коментари (4)
14:16 / 12.02.2019
8512
Предстои втори етап от ремонта на варненския вълнолом за 14 млн. лв. без ДДС, научи Varna24.bg.

Според обявена обществена поръчка на държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" предстои ремонт на отсечка с дължина 463 м.

Строително-монтажните работи включват направа на укрепваща и защитна берма с бронировка от тетраподи, послойна опорна каменна призма от фракционна скална маса, матраци (габиони) под вода за укрепване на дъното и запълване на съществуващи вълногасящи кутии със скална маса пред вълнолома. По време на изпълнението се изисква извършване на постоянен контрол за деформации;

Предстои още ремонт на съществуващата пасарелка, свързваща Морска гара с вълнолома и продължението на пешеходната зона към фара, който включва демонтаж на съществуващи и монтаж на нови: настилка, предпазни парапети и стоманени стълбища от неръждаема стомана.

Първата част на ремонта на над 100-годишния вълнолом на Варна бе извършена през 2015 г. Той включваше безопасни парапети, както и цялостна реконструкция на стената, където е големият прибой. 

Вълноломът е строен през 1906 г. заедно с пристанище Варна. През 2008 г. е извършено известно укрепване на съоръжението от Морска гара до фара.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).