Прекратиха наказателното производство за смъртта на 16-годишен ученик от Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:36 / 24.04.2010
1567
Прокуратурата прекрати наказателното производство за побой във Варна преди шест месеца, при който почина 16-годишно момче. Решението е повод родителите на жертвата да се усъмнят в българското правосъдие.

На 5 октомври Георги Чакъров идва на определено място за уреден бой с друго момче - Тодор. След схватката умира. Родителите му вчера разбират, че дело няма да има. Постановлението на прокуратурата се базира на съдебно медицинска експертиза, според която синът им е починал вследствие на епилепсия. Майката и бащата твърдят, че детето няма такова заболяване.

"Той не е паднал сам да почине, а вследствие на побоя. А сега искат да го извъртят, да кажат, че отворила се е епилепсията...Всичко е корупция, за тоя случай мога да кажа, че са дадени много пари", каза бащата на Георги Лъчезар Чакъров.
- Защо?
- Защото убиецът да излезе невинен.

Побоят може да е изиграл роля на отключващ фактор, пише в постановлението. От прокуратурата не пожелаха да обяснят твърдението си, че няма данни за престъпление, а смъртта е резултат от случайно деяние, за което Тодор Панайотов не трябва да носи наказателна отговорност. Коментар отказаха и от Съдебна медицина, участвали в изготвяне на експертизата.

"Искат да изкарат болно детето ми, ма то не е паднало само. Не е паднало от един шамар, това е било бой, навсякъде ръце, крака, всичко обезобразено....Очаквах справедливост, очаквах да си понесе наказанието, това е смърт пред очите на толкова хора", оплака се Кремена Иванова, майка на момчето.

Родителите на Георги се притесняват да не пострадат и други деца. В интернет Тодор пише, че е убил момчето, заканва се и на други.

"То е способно да направи всичко, щом го пише: "Аз го убих, направих всичко възможно да го убия", значи той е отишъл с такава цел там", коментира Кремена.

Родителите ще обжалват и ще продължат да търсят справедливост.

Източник: bTV


Виж коментарите (1)

Още по темата (34):
05.10.2010 Бащата на убития от бой ученик в ПТГ праща случая в Страсбург
11.05.2010 ВОС потвърди - прекратява се производството за смъртта на ученика от ПТГ
26.04.2010 Дупка в закона убива поливното земеделие
17.02.2010 Починалият след бой ученик загинал от епилептичен пристъп
25.01.2010 6-има експерти нищят смъртта на ученик
16.12.2009 Забавили аутопсия на ученикa от Техническата заради неизрядни плащания
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).