Прекъсването на тока създава проблеми в МБАЛ "Света Анна"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
08:45 / 13.12.2017
1174
МБАЛ "Света Анна" изпитва проблеми от зачестилите прекъсвания на електрозахранването, научи Varna24.bg от писмо, изпратено до здравната комисия в Община Варна от изпълнителния директор на здравното заведение д-р Красимир Петров.

"Информираме ви за съществуването на сериозен проблем със зачестилите прекъсвания на електрическото захранване на болницата. 

На 25.10. 2017 г. и на 29.10.2017 г. са отпаднали и трите захранвания на лечебното заведения на страна 10 kV. Генератора е произведен 1983 г. в Чехословакия и е монтиран при нас през 1988 г.

Той е морално остарял и никоя фирма не пое ангажимент да го отремонтира, тъй като съвременните генератори са от съвсем друг тип и не се произвеждат резервни части за него.  

С цел да се гарантира безпроблемното ел.захранване на Спешното отделение, Реанимацията, Родилното отделение, операционните зали и диализния център, от 30 ноември е въведена денонощно дежурство от ел. техници, които отговарят за правилното функциониране на дизел-генератора, безпроблемното му включване и изключване.

Моля за вашето съдействие за спешно отпускане на необходимите 60 000 лв. за закупуването на нов дизел-генератор, който да ни гарантира безпроблемно аварийно захранване", се посочва в писмото до здравната комисия от шефа на болницата. 

200 000 лева пък са необходими за закупуване на нов инструментариум за Клиниката по ортопедия и травматология, която е единствената обслужваща спешната травматологична помощ в общината, отбелязва д-р Петров, който се надява на разбиране и съдействие от страна на местната власт.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).