Премахват частния светофар във "Виница"

Автор: Пламена Николова
Коментари (13)
09:35 / 22.05.2017
15533
Частният светофар, поставен от новостроящият се хипермаркет "Кауфланд" във "Виница" ще бъде премахнат, увери кметът Иван Портних по време на заседанието на Общинския съвет в края на миналата седмица, предаде репортер на Varna24.bg

"Вече е издадена заповед за премахването, такъв светофар няма да има и според мен е недоразумение. Съгласувано е с адвокат. Там, като е необходимо да има някакво съоръжение за пешеходци, нека да бъде надлез или подлез. Разпоредил съм премахването му", каза градоначалникът. 

Коментарът бе по повод множеството сигнали от варненци, които негодуваха срещу поставянето на съоръжението в този пътен участък, тъй като затруднява трафика и създава предпоставки за транспортни произшествия. 

Според хората, които ежедневно минават от там, устройството е поставено, за да обслужва интересите на строящия се наблизо хипермаркет, но щом заработи, ще причинява задръствания, а през зимата - и по-сериозни проблеми.

"Поставен е на главен варненски булевард, който е част от европейски път Е87. По него ежедневно преминават хиляди автомобили, както и автобусът, който свързва квартал "Виница" и разрастващите се вилни зони около него с центъра на града", коментираха запознати. 

Специалисти от дирекция "Инженерна инфраструктура" на община Варна заявиха миналата седмица за БНТ, че наклонът на пътя е малък и устройството няма да пречи на движението. То разполага с необходимите разрешителни и за строежа му не са изразходвани общински средства, а само частни - на собственика на строящия се наблизо хипермаркет.

Въпреки това становище обаче, кметът беше категоричен, че светофарът ще бъде премахнат. 

Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).