Премиерът към кмета: Предай на варненци, че градът е приоритет на правителството

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (22)
13:20 / 11.04.2012
7393
Проектите за Варна ще бъдат приключени следващата седмица, съобщи на пресконференция днес кметът Кирил Йорданов. Той каза, че е разговарял с премиера Бойко Борисов, който е пожелал варненци да бъдат запознати с предприетото за града. "Предай, че Варна е ясен приоритет на правителството." Това е казал премиерът на варненския кмет.

Първият приоритет за Варна е изграждането на пречиствателна станция и дълбоководно заустване за "Златни пясъци", разкри Кирил Йорданов. Нужните средства са в размер на 49 300 000 лева. 56 000 000 евро пък са нужни за интегриран градски транспорт във Варна. Третият важен въпрос за града е изграждането на бул."Трети март". По думите на кмета пътната настилка трябва да бъде изцяло разрушена и изградена наново от Дом на красотата до входа на квартал "Владиславово". Дейностите по проекта ще бъдат разгледани и актуализирани на държавно ниво, след което ще бъде преценено какво ще бъде отпуснатото финансиране, добави Йорданов.

Община Варна е изпратила писмо за естакадата над "Трифон Зарезан" до МРРБ, поискано от Министерството на финансите. Премиерът Борисов е поискал да бъде докладвано за финансирането на проекта, след което е изпратено и ново писмо, съобщи кметът на морската столица. По негови данни министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова ще изиска нова информация за свлачищния район.

Приключило е и първото заседание по избор на проектант на интегриран план за възстановяване и развитие на града. 1 000 000 лева е стойността за излъчване на изпълнител на проекта. Трябва предварително да бъдат отделени три градски зони. Едната ще е централна зона, другата зона с ромско население и трета смесена. Това е нужно условие при изготвянето на проектите, изтъкна Йорданов.

Източник: Днес +


Виж коментарите (22)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).