Преоборудват барокамерата в МБАЛ "Св.Марина", за да става и за деца

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:47 / 17.03.2014
1931
От МБАЛ - Варна изпратиха до медиите писмото им към ВМА - София, относно многоместна барокамера. Ето какво се казва в него:

В масмедиите се тиражира информация, че единствената в България многоместна барокамера, която се намира в МБАЛ "Света Марина" град Варна спира да функционира в началото на месец Април.

Тиражира се също, че на територията на града има още една едноместна барокамера.

Във връзка с това, официално заявяваме, че в Многопрофилна болница за активно лечение - Варна към Военномедицинка Академия /Военноморска болница - Варна/ от 1987 година функционира многоместна барокамера, обслужвана от подготвен екип с голям опит в хипербарната терапия. Същата е използвана не само за лечение на множество заболявания, но и за лечение на водолазни инциденти. Тя е единствената сертифицирана барокамера работеща по протоколи за тренировки на водолази от флота, работа с пострадали водолази и лечение на пациенти. Сертифицирана е също за провеждане на изследвания за барофункция и участие във водолазната експертиза.

В МБАЛ - Варна към ВМА се намират единствените клиники в Източна България за токсикохимични отравяния и изгаряния, при които цикъла на лечение се затваря с хипербарната терапия. Такива са случаите например с обгазяване и изгаряне при пожар.

Предвижда се оборудване на камерата, което ще позволи използването и в по-широки възрастови граници /включително и за деца/.

Всички пациенти имащи индикации и необходимост от лечение в барокамера, могат да бъдат обслужени. Тъй като поначало НЗОК не покрива този тип лечение, сеансите в барокамера се заплащат по утвърден ценоразпис.


Пресцентър на МБАЛ - Варна

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!
С поне 10% вдигат заплатите по родното Черноморие 
С много слънце и топло време Варна изпраща седмицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).