Превръщат част от централната поща на Варна в хотел

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:32 / 17.07.2019
8990
Веселин Марешки ще превърне част от сградата на централна поща във Варна в хотел, научи Varna24.bg.

Намеренията на варненския бизнесмен и лидер на партия "Воля" са узаконени с издадено през май от Община Варна разрешително за строеж на фирма "Варнафарма" ЕООД, управлявана от съпругата на Марешки, Светлана Марешка. 

Новината потвърди за медията ни и главният архитект на Община Варна Виктор Бузев. 

"Хубавото в случая е това, че ще бъде реставрирана фасадата на старата сграда, няма да има сериозни реконструкции, нито надграждане. Ще бъде запазен централният вход на пощата за гражданите, салонът на пощата с гишетата и колетния отдел ще си останат както досега.

Хотелът ще бъде настанен на горните два етажа, а входът ще е откъм кръстовището на бул. "Владислав" и "Съборни". Единствената промяна, която ще бъде извършена, е поставянето на една козирка на покрива.

Сградата ще бъде обновена, това за мен е добре. След като Министерство на културата е дало своето съгласие за вътрешното преустройство на тази сграда паметник на културата, значи всичко е изрядно", коментира Виктор Бузев.  

Припомняме, че аптeчният бoc купи емблематичната сграда в сърцето на Варна през 2010 г. срещу 16 млн. лв. Първоначално се очакваше да я превърне в медицински център. От тогава Mapeшĸи cтaвa пpитeжaтeл нa пoчти цялaтa cгpaдa, вĸлючитeлнo и нeйнaтa мoдepнизиpaнa чacт oт cтpaнaтa нa бyл. "Bл. Bapнeнчиĸ".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).