Президентът на Азербайджан с интерес към щанда на Варна в Баку

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:22 / 13.04.2017
1248
Президентът на Република Азербайджан Илхам Алиев и съпругата му Мехрибан Алиева са проявили голям интерес към представянето на Община Варна на международната туристическа борса "Туризъм и пътешествие" AITF 2017 в Баку. Държавният глава е разговарял с българските представители и е приветствал усилията за насърчаване на двустранните отношения в областта на туризма. Посещението на президента и българското участие в борсата е било широко отразено в местните медии, разказаха от дирекция "Туризъм" в Община Варна. По данни на НСИ през 2016 г. в България има ръст от 68% на азербайджански граждани спрямо 2015г.

Морската столица участва за първи път в изложението в Баку, което е събирало представители на международния туристически бизнес, национални и регионални туристически организации, правителствени структури. Варненските представители са провели срещи с над 20 местни туроператори, които са търсели контакти за сътрудничество. Местните хора са проявили интерес към възможностите за здравен туризъм, СПА услуги и cити турове. "Запитванията бяха предимно за санаториуми и пакети за почивка със здравни процедури", обясниха от дирекция "Туризъм" към Община Варна. Събраната информация ще бъде предоставена на варненския туристически бранш.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).