При огромен интерес премина Денят на кариерата 2018 във ВСУ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:32 / 25.04.2018
1810
Повече от 30 фирми и организации се включиха в Деня на кариерата 2018, организиран от Студентския съвет и Кариерния център на Варненски свободен университет. Събитието се проведе с подкрепата на Дирекция "Образование и младежки дейности“ на Община Варна.

Официален старт на събитието бе даден от Ректора на Варненския свободен университет проф. д.пс.н. Галя Герчева, която благодари на фирмите за интереса към кариерното изложение и на община Варна.

Приветствие към участниците поднесе директорът на дирекция "Образование и младежки дейности“ в община Варна Лилия Христова. Тя посочи, че събитието ще допринесе за развитието на висшето образование и връзката му с бизнеса, за която се говори от години. Днешният ден на кариерата е доказателство за реални перспективи и действия това да се случи. Христова пожела на студентите да намерят работата за която мечтаят, за да могат пълноценно да използват знанията и уменията, получени в университета.

Участниците в изложението са представители на различни сфери на дейност, като подбор на персонал и осигуряване на заетост, образование, професионално обучение и квалификация, финанси, IT, туризъм, реклама и дизайн, организиране на събития, строителство, търговия, недвижими имоти и различни видове услуги.

Непосредствено преди откриването на изложението Академичното ръководство на университета се срещна с представители на фирмите – изложители.

На срещата присъстваха Ректорът на Варненския свободен университет проф. д.пс.н. Галя Герчева, заместник ректорът по научно изследователска дейност - проф. д-р Павел Павлов, по учебната дейност - проф. д.пс.н. Валери Стоянов и по международна дейност проекти и технологично развитие проф. д-р Теодора Бакърджиева.

В края на срещата представителите на образованието и бизнеса си обещаха подобни срещи да се превърнат в традиция и взаимодействието между двете страни в процеса на развитие и реализация на младите хора на пазара на труда да се осъществи на практика с общи усилия.     

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...
ПП "Български Възход" Варна входира листата си за предстоящите из...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).