Приказни герои посрещат първокласниците в СУ "Гео Милев"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:06 / 15.09.2017
2565
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Гео Милев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Приказни герои ще посрещнат първокласниците в първия учебен ден в СУ "Гео Милев". Те са нарисувани през ваканцията от ученици, родители и учители по стените на коридора на първия етаж, където учат най-малките. Инициативата за рисунките е на ученици от гимназиален етап, които освен, че участваха активно привлякоха към идеята родители и учители. Присъствието на цветните герои от български и световни литературни творби е приятна изненада за първокласниците и ще им помогне по-лесно да приемат новата за тях среда. 

Училището е изпълнило 100 % държавния план- прием и ще посрещне 1307 ученици тази учебна година. Две са паралелките в осми клас с профил "Чужди езици". Целодневна организация на обучение за начален етап е създадена за девет групи, като три от тях са новоразкрити. Назначени са 9 нови млади учители.
За учениците от начален етап през лятото е изградена многофункционална площадка за обучение и развитие на творческите способности. 

Тя е направена от училището по проект на община Варна за подобряване на условията за отдих в прилежащите училищни дворове. На нея ще се провеждат различни спортни състезания и игри за най-малките, конкурси по рисуване, уроци по безопасност на движението по пътищата.

През предстоящата учебна година училището ще бъде домакин на националната олимпиада по руски език.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).