Приключи най-големият младежки фестивал в България - FUNCITY+

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:48 / 07.09.2017
2446
Приключи най-големия младежки фестивал в България - FUNCITY+, който е едно от най-мащабните събития на инициативата "Варна - Европейска младежка столица" 2017.

Пет дни, няколко сцени и много музика, спорт, игри и състезания забавляваха младите хора на пристанището във Варна. Едни от най-добрите танцьори, хореографи и диджеи от Чехия, Словения и Румъния проведоха своите workshop-и и откроиха най-добрите танцьори сред посетителите. 

"Голямото рок междучасие" проведе своя регионален кръг на сцената на FUNCITY+, който ще бъде излъчен в ТВ предаването на БНТ, а Миленита, Miry, Paraplanner, DRS, НОКАУТ, Skiller, Pe4enkata и много други се постараха да вдигнат градуса на във фестивалната зона!

В стрийтбол турнира участваха състезатели от много градове, включително и два румънски отбора. Победителите от всички категории получиха награди и медали, а голямата ни парична награда отиде за отбора Show Time в категорията над 18 г. 

На DANCE ARENA-та на FUNCITY+ беше горещо през цялото време, особено заради атрактивните състезания по танци и бийтбокс. Най-добрият танцьор на фестивала се оказа дама - Искра Даскалова (Shibumi), която получава възможността да участва в едно от най-големите танцови събития в Европа - Battle of the best (Гърция)! 

Бийтбокс състезанието ни пък спечели BassBro и това го изпраща на второто по сила състезание по бийтбокс в света - Grand Beatbox battle (Швейцария).

Манга и аниме събитията също събраха многобройна публика, особено Cosplay конкурсът, чийто победител Ангел Николов (София) получава за награда възможността да участвае в косплей състезанието на Cyprus Comic Con 2018.

Едно от състезанията, което предизвика голям интерес сред младите хора бе ФИФА шампионата на FUNCITY+, който спечели Явор Николов. Това го изпраща директно на финала на Шампионската лига - награда, осигурена от фестивала и община Варна.

Парти бусът, който се превърна в подвижна DJ платформа намери много фенове в целия град, а разнообразните работилници и уроци със сигурност развиха въображението и на малките, и на големите посетители на FUNCITY+.

Младежкият фестивал FUNCITY+ се осъществи с подкрепата на община Варна!


Виж коментарите (0)

Още по темата (143):
26.04.2018 Сдружение "Варна – Европейска младежка столица“ събира последователи
15.12.2017 Варна предава днес ключа на Европейска младежка столица на Кашкайш
17.11.2017 26 деца завършиха Младежка академия по електроника и роботика във Варна
08.11.2017 Превръщат защитно съоръжение по ул. "Барутен погреб" в офис на младежката столица
03.11.2017 "Рапана" отива на топло под покрива на варненски мол?
11.10.2017 Близо 1400 книги изчезнаха от лавиците на "Рапана"
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).