Приключва срокът за записване на приетите деца в детските градини във Варна след второ класиране

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:43 / 17.07.2015
1922
Приключва срокът за записване на приетите деца в детските градини и обединените детски заведения във Варна след второ класиране. 

272 са свободните места за първа възрастова група за детските градини и за яслените групи към ОДЗ-ата във Варна след проведеното второ класиране. 

За общо обявените за прием 419 места за второ класиране са постъпили 153 заявления. 137 са приетите деца в детските градини и 10 в яслени групи, като срокът за записването на приетите е до днес. Ново класиране за свободните места ще бъде обявено след 15 август. Предстои и анализ на записванията на пет и шестгодишните деца, които подлежат на задължителна предучилищна подготовка. 

Това ще доведе до оптимизация на мрежата и обявяване на нови места за прием. 550 са обявените свободни места през месец юли в самостоятелните детски ясли във Варна, където приемът е целогодишен. В класирането могат да участват всички деца с активни заявления за прием, в които е посочено, че желаят са посещават детско заведение от месец юли т.г. или от по ранна дата. 

До 23.59 часа днес електронната система е отворена за редакция на съществуващите и за регистрация на нови заявления. В периода от 18 до 20 юли системата се затваря. Класирането ще бъде обявено на 20 юли, като срокът за потвърждаване на класираните деца е 31 юли. Непотвърдилите отпадат автоматично и за следващи класирания могат да участват с нов входящ номер и ново заявление за прием.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).