Приятел на диджея с коронавирус от Варна: Дори мен не предупреди след завръщането си, брах ядове в Инфекциозното

Автор: Пламена Николова
Коментари (9)
17:39 / 20.03.2020
22372
Приятел на първия болен с коронавирус от Варна, диджеят Стелиян,  сподели за Varna24.bg разочарованието си от факта, че дори той не е бил предупреден за заразата, която носи със себе мъжът, завърнал се от Италия. След като научил за случилото се, младият мъж сам сигнализирал, че е бил контактен и бил настанен  в съседна стая в Инфекциозно отделение, където до днес е под карантина. Направени са му три проби, които са отрицателни и очаква да бъде изписан.  

Както вече стана известно, Стилиян се е завърнал от сватба в Испания, където е бил ангажиран като диджей. По време на събитието е присъствала и майката на булката,  която се оказва заразена с коронавирус.  Стилиян приключва с ангажимента си и се качва на самолет до София, а от там пътува и с влак до Варна.  На отиване, той е пътувал до Бергамо, Италия, където е епицентъра на заразата. По думите на д-р Янка Драганова , директор Дирекция НЗБ към РЗИ- Варна, той сам е отишъл в Клиниката по Инфекциозни болести.

Наскоро диджеят демонстрира във видео от болничната стая завидно добро настроение. Не могат да се похвалят с такова обаче хората, с които е контактувал.

Ето коментара на Веселин Марков, който е в изолация вече 4 дни в Клиниката по Инфекциозни болести към УМБАЛ“Св. Марина“- Варна. Разказът му публикуваме без редакторска намеса:

"Абсурдът наречен инфекциозно отделение! Още при влизането изпадаш в шок от мизерните условия. Но още по-шокиращо е липсата на каквито и да е средства за собствена дезинфекция! Няма дори сапун!!! Другият абсурд е храненето. То на практика се осъществява по следният начин-звъниш на доставки и ти носят!?

В тази ситуация на извънредно положение си вкарваш храна от което си искаш заведение срещу телефонно обаждане. Каква надеждна защита само! И тук стигаме до екипа! Съвестни, свестни хора, които обаче, нямат подготовка за такъв вид силно заразен агент.

Пробите-гърлен и носов секрет, доколкото разбрах, трябва да са добре натрити дори и близо до гърлото и дълбоко в носоглътката, но при мен едвам ме докосваха. С тази така описана картина, направо ми прилошава, когато си помисля, какво ще стане, когато станат много болните. Искам да подчертая, че не обвинявам персонала на инфекциозно отделение. Те са съвестни, работещи хора.

Обвинявам системата или по-точно липсата на такава! Обвинявам отговорните за тази мизерия. Тези хора имат нужда от специализирано обучение, как се работи в моменти на висок риск, като този. Въпросът е, имат ли такова?! Да не говорим за приятелчето ми, което си пее и се весели в съседната стая, очевидно без да си дава и грам сметка на какво подложи толкова хора. Не бъдете като него! Бъдете дисциплинирани и отговорни, за да се справим с това предизвикателство и да оцелеем! Бъдете здрави!", сподели Веселин.  

Младият мъж няма никакви оплаквания. Твърди, че желае да се вземат мерки, които да предпазят хората в трудно положение като неговото. Веселин заяви още, че след като изтече карантината му, желае да стане доброволец и да се включи в овладяването на ситуацията, помагайки на хора, които са в нужда.

Виж коментарите (9)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).