Пробация за 50-годишен, гонил с нож и закани с убийство две жени във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:53 / 03.11.2022
858
Пробация наложи Районен съд Варна на 50-годишен, отправил закани с убийство към две жени, съобщиха от пресслужбата на институцията.  

Подсъдимият беше признат за виновен по повдигнато спрямо него обвинение по чл.144, ал. 3 от Наказателния кодекс  - за отправяне на закана с убийство, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Деянието е извършено на 7 август 2019 год. Късно вечерта на тази дата, след употреба на алкохол и като носел в себе си сгъваем нож, подсъдимият влязъл в квартален магазин за хранителни стоки във Варна и започнал да отправя неприлични предложения към продавачките. Той бил помолен да напусне магазина, а две клиентки му направили забележка за държанието, което го ядосало допълнително и ситуацията ескалирала. Виждайки че служителките подават сигнал с паник-бутона към охранителната фирма, мъжът тръгнал да излиза от магазина, като заплашил едната от клиентките, за която знаел че живее в съседен блок, с думите "Ще те причакам  и ще ти се случи случка“. Малко след това подсъдимият действително причакал във входа на блока двете жени, които се прибирали заедно, насочил към тях острието на ножа си и се заканил да ги убие. Потърпевшите хукнали да бягат, а той ги следвал и викал, че ще ги заколи. Междувременно пристигналите екипи на СОТ видели случващото се, успели да избият ножа от подсъдимия и впоследствие той бил задържан  от полицията.          

Деянието, извършено от 50-годишния мъж представлява престъпление против личността. По силата на постигнато между страните в съдебна зала споразумение, което бе одобрено от Районен съд - Варна, той  получи наказание "пробация“. В продължение на осем месеца подсъдимият подлежи на задължителни пробационни мерки, като трябва да се регистрира по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и да провежда срещи с пробационни служители. В негова тежест са и направените по делото разноски.

Съдебният акт е окончателен. 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).