Пробация за мъж, раздавал юмручно правосъдие на улицата във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:22 / 06.04.2022
805
Варненският районен съд наложи "пробация“ за причиняване на телесна повреда. По силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение, 36-годишен мъж беше признат за виновен по повдигнатото му обвинение в причиняване на средна телесна повреда – деяние, наказуемо по чл. 129, ал.2 от Наказателния кодекс. На подсъдимия  бе наложено наказание "пробация“.  В продължение на 8 месеца той ще подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност два пъти седмично, като за същия срок трябва да провежда и задължителни периодични срещи с пробационен служител, съобщиха от пресслужбата на съда.

Конкретният случай е от 29 август 2020 година във Варна. На тази дата сред наблюдатели на турнир по плажен футбол възникнало словесно и физическо спречкване, но други присъстващи се намесили и успели да предотвратят по-сериозен сблъсък. Същата вечер обаче участниците в спречкването се засекли случайно в един от варненските квартали и конфликтът отново се възобновил, като пред много очевидци започнали да се карат на висок тон. В свадата се намесил 36-годишният подсъдим, който нанесъл изненадващ страничен удар с юмрук в лицето на пострадалия. В резултат на деянието потърпевшият паднал на земята, а впоследствие се установява, че е получил счупване на челюстта, обусловило трайно затруднение във функцията на дъвченето и говора за период от около два месеца.        

Съгласно одобреното от съда споразумение, в тежест на подсъдимия са направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).