Проблеми с висящи кабели изнервят варненци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:59 / 16.03.2015
947
Жители на варненския район "Аспарухово" се оплакаха, че в края на миналата седмица са останали без интернет и телевизия след акция по премахване на висящи кабели. Не е тайна, че операторите отдавна трябваше да са вкарали жиците си под земята, както и че на много места във Варна това все още не е направено. Кабелите са на местни доставчици на интернет и телевизия, някои от които действат само на квартално ниво. Те явно са разчитали, че ще имат късмет и никой няма да забележи, че са в нарушение.

В последната година обаче общината е все по-активна в отстраняването на незаконните комуникации, като отстранените незаконни трасета се изчисляват в километри. Гражданите обаче са неприятно изненадани от факта, че услугата, за която си плащат, е спряна без предупреждение и не е ясно кога пак ще имат достъп до съвременните комуникации. Възстановяването на кабелните услуги най-вероятно ще стане с поставянето на нови жици, този път под земята. Това, естествено, си носи и своите неудобства. За полагането на новите трасета се изисква прокопаване, а е факт, че пътищата и тротоарите, през които те минават, невинаги се възстановяват качествено.

Междувременно през почивните дни варненец изпрати сигнал от ул. "Кап. Райчо" във Варна. От писмото става ясно, че кабелите, вързани по стълбове, парапети и балкони, са толкова много, че буквално само те се виждат, когато човек излезе на балкона си.

"Надявам се някой да мине и да нареже тези незаконни кабели", пише още нашият читател.

Източник: "Народно дело"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).