Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Продължава хаосът с временните търговски обекти в Морската градина
Автор: Екип Varna24.bg 13:17 / 14.06.2012Коментари (0)1204
© Народно дело
В средата на първия летен месец община Варна все още не е издала разрешителни за бараките и масите за търговия в Морската градина, но това изобщо не пречи на служителите й да им налагат санкции. За този класически пример на "параграф 22" ни сигнализираха потърпевши от поредния общински абсурд.

Засега резултатът от проверките е конфискувана стока на няколко продавачи на варена царевица и пуканки. Търговците обаче се питат на какво основание се предприемат тези мерки срещу тях, при положение че общината до момента нито е одобрила, нито е отхвърлила техните заявления за разполагане на временни търговски обекти в парка, подадени още през март.

Причините за хаоса с временните търговски обекти в Морската градина са няколко. На първо място, предния месец беше променена наредбата за работата им. Освен това схемата за разполагането им, която трябва да се съгласува в културното министерство, се забави, а през това време общинските съветници, които трябваше да участват в комисията за даване на разрешителните на търговци, доста демонстративно се оттеглиха от нея. Така на практика се оказа, че органът, който трябва да узакони присъствието на временни търговски обекти в парка, просто не съществува.

В тази ситуация, след като няма издадени разрешителни, логичното е в Морската градина изобщо да няма нито щандове за сладоледи, нито за напитки, нито дори за сувенири. Вместо това бараките и масите са си там, без разрешителни, но повечето с устно уверение "от където трябва", че като му дойде времето, всичко ще е тип-топ. Поне част от търговците обаче вече са крайно възмутени от поведението на местната власт и не без ирония заявяват, че получаването на разрешителни за функциониране на летните им бараки през август ще е, меко казано, безсмислено.

Отговорността за хаоса скита по етажите на властта

Всички представители на местната власт, имащи отношение към проблема с бараките в Морската градина, решиха да прехвърлят проблема към някой друг в общината. Председателят на общинския съвет Николай Апостолов заяви, че е свършил своята част от работата, определяйки нови четирима съветници, които да заменят подалите оставка в комисията, даваща разрешения на бараките. Това са Иван Луков (ГЕРБ), Андрей Василев ("Нашият град"), Илия Кафалийски (коалиция "Варна утре") и Аврам Тодоров (БСП). В случая странното е, че последните двама са сред тези, които вече подадоха оставка от въпросната комисия. Самият Тодоров коментира, че знае за повторната му номинация, но първо не е дал още официалното си съгласие, а и за момента не е информиран комисията да е сформирана.

Същото косвено потвърди и самият председател на съвета. Апостолов каза, че не му е известно кметът Кирил Йорданов да е излъчил свой представител в органа, както се изисква според приетата наскоро коригирана наредба. Представители на кметския екип пък останаха учудени, че причината за забавянето била в тях. Според пожелали анонимност общинари комисията не е готова заради вътрешни конфликти в ГЕРБ, където имало лица твърде заинтересовани кой точно ще получи разрешение за търговия в Морската градина.

Наложените санкции не били заради липсата на документи

Изземването на стока от търговци в Морската градина не е заради това, че нямат разрешителни, заяви шефът на контрола на търговията и туризма в общината Иван Иванов. Той уточни, че санкционираните продавали царевица и пуканки по противоречащ на закона за храните начин. Иванов подчерта също, че изземването на стоката бил общо взето единственият начин те да бъдат наказани за това. "След като вече няма общинска полиция и при проверките ни няма униформени служители, ние имаме проблем да пишем актове най-малкото защото не можем да изискваме личните карти на търговците", обясни той. Общинският шеф коментира също, че не вижда нищо нередно в наложените санкции на обектите, останали без разрешителни от самата община. "Те изобщо не отговарят на изискванията и така или иначе не биха могли да получат разрешения, дори и да са подали документи за такива", добави Иванов.

Източник: в. Народно дело




Още по темата: общо новини по темата: 1
03.05.2012 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Гергьовден 2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Лоша инфраструктура във Варна
Изграждат Синя зона за паркиране във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: