Продължава кампанията за безвъзмездно кръводаряване

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:52 / 18.09.2012
1114
До петък продължава кампанията за безвъзмездно кръводаряване. В името на спасяването на човешкия живот, областният правител Данчо Симеонов призовава жителите на областта да откликнат на националната кампания и да дарят безвъзмездно кръв в Районният център по трансфузионна хематология на бул. «Цар Осбоводител» № 100 (в двора на Окръжна болница).

Така област Варна се присъединява към обявената спешна дарителска акция от Министерство на здравеопазването, заради недостига на кръвни продукти от групите А и 0 в лечебни заведения в София и в Западна България, предаде Дарик. В нея се включват държавни структури, институции, граждани. Причината за намаляване на наличностите от двете кръвни групи е провежданото лечение на пациенти с тежки хематологични заболявания, както и извършването на големи хирургични интервенции в редица здравни заведения.

Кръвният център ще приема желаещи кръводарители от 8.00 ч. до 17.30 ч. всеки делничен ден в периода 17-21 септември. Те трябва да са здрави, отпочинали, да не са приемали алколохол или медикаменти през последните 24 ч. преди кръводаряването и да носят документ за самоличност.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!
С поне 10% вдигат заплатите по родното Черноморие 
С много слънце и топло време Варна изпраща седмицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).