Продължава кръводарителската акция за Наталия във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:40 / 20.08.2014
922
Във Варна продължава кръводарителската акция за 30-годишната Наталия, която пострада при взрива на газова бутилка в жилищен блок в морската столица. Близо 100 души вече са се отзовали на призива на приятелите и роднините на младата жена. Наталия е вече в съзнание. Състоянието й е стабилно, контактна и адекватна е. Шести ден лекарите от Военноморската болница във Варна правят всичко възможно за нейното възстановяване.

Д-р Валентин Милев, зав. отделение по Анестезиология и интензивна медицина, Военноморска болница - Варна: Сега вече навлезе в следващия етап, т.нар. фаза на токсико инфекцията, който също е доста тежък период, но пациентът е стабилен.

Младата жена е с 40% изгаряния. Всеки ден се нуждае от преливане на кръвна плазма. За това и нейните близки и роднини организираха акция по кръводаряване.

Д-р Жанина Йорданова, директор на Център по трансфузионна хематология - Варна: Основното е кръвна плазма от литър до два ежедневно, което се осигурява от десет до двадесет кръводарители.

Само за няколко дни десетки варненци се отзоваха на призива. Наталия се нуждае от още помощ, защото й предстоят операции, при които ще бъде необходима още повече кръв за преливане.

Източник: БНТ


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).