Проект "Творчество без граници" обединява младежи във Варна чрез изкуство

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:05 / 30.11.2020
1501
Проект "Творчество без граници" обединява младежи във Варна чрез изкуство. Проектът се осъществи от Сдружение ЗА ТЕБ с финансовата подкрепа на Фонд Култура на Община Варна. Благодарение на проекта се реализираха се серия от артистични ателиета в периода на 24.09 - 24.11.2020 г, разделени на две групи - Ателие за акрилна живопис с водещ Кармен Чивиджиян и ателие за рисуване върху текстил с водещ артист Делян Тодоров. 

Ателиетата се провеждаха веднъж седмично по 2 часа, събирайки деца и младежи с различен социален и здравен статус, обединени от интереса към творчеството.

Заедно участниците научиха нови творчески техники, както и теоретични и практически знания относно приложните и изящни изкуства чрез методите на неформалното образование.

Основна цел на проекта е да се обогати културния живот в местността, както и да се създаде предпоставка за социализация между млади хора от различни социални групи. Съвместната работа на деца и младежи от различен социален статус, включително такива в неравностойно положение, спомогна за развитие на толерантност и повишаване на информираността за проблемите, с които се сблъскват млади варненци от различни групи.

Финалната изложба от двете работилници е вече налице, като може да се разгледа в дигитален формат на следните линкове. 

За допълнителна информация можете да посетите: страницата на Социална работилница "Място ЗА ТЕБ" във фейсбук , или да прочетете повече информация за проекта в сайта на сдружението.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).