Проф. Виолета Йотова: От страх родители забавят лечението на децата си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:56 / 29.12.2021
758
Заради страха от болници и изместването на фокуса в посока пандемия, болни деца понякога идват прекалено късно при лекаря, за да бъдат спасени. Предразсъците, фалшивата информация, погрешните схващания и загубата на доверие в науката водят дотам, че родителите понякога се намесват пряко чрез забрани или съгласия за видове лечение на техните деца, с което го забавят.

Лекарите и психолозите обаче правят всички усилия за преодоляване на този тип съпротива, защото достъпът до правилното лечение на децата е само през техните семейства и техните родители. 

Това обясни пред Дарик радио проф. Виолета Йотова, която е ръководител на направление "Педиатрия" в УМБАЛ "Св. Марина" във Варна. Там се намира единственото отделение за интензивно лечение на деца до 18-годишна възраст в цяла Североизточна България.

"Няма защо сега да се обръщаме към негативни явления от нашето ежедневие, нашето минало или от страха за бъдещето. Нека повярваме в бъдещето, нека да сме съпричастни, нека да сме мили един с друг, нека сме одухотворени, да даряваме, да знаем, че това, което даряваме, ще достигне до хората, които наистина имат нужда от него. Нека се чувстваме част от оздравяването на други човешки същества," призова проф. Виолета Йотова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).