Прокуратурата разследва инцидента с аварията на газопровода във Варненско

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:07 / 01.11.2021
1245
Районна прокуратура - Варна ръководи досъдебно производство за престъпление по чл. 136 и чл. 216, ал. 5 от НК във връзка с възникнал тази нощ инцидент с транзитен газопровод в община Ветрино.

С оглед първоначалните данни към момента действията по разследването се ръководят от Районна прокуратура – Варна. Поради фактическата и правната му сложност, то е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел на Варна. Към момента се извършват разпити на свидетели, тече и оглед на местопроизшествието. Административният ръководител на Окръжна прокуратура – Варна Красимир Конов е на мястото на инцидента.

При аварията няма пострадали хора. Няма опасност за околната среда в района на инцидента. Газоподаването към момента е спряно, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Ето какво съобщават и от "Булгартрансгаз“ ЕАД:

На 1-ви ноември, в 3 часа сутринта е възникнала аварийна ситуация по газопреносната мрежа на "Булгартрансгаз“ ЕАД в района на село Ветрино. Разкъсан е участък от стария газопровод за пренос на природен газ за Румъния, като доставките за България са осигурени.

От 3.15 часа автоматично е спрян преносът на природен газ за Румъния, а от 7 часа сутринта са преустановени доставките по направлението Сърбия-Унгария. След 8 часа е възстановен частично преносът за Румъния.

Аварийните групи на дружеството са на място, като в най-кратки срокове нарушеният участък на газопровода ще бъде подменен. Изпълнителният директор на "Булгартрангсаз“ ЕАД г-н Владимир Малинов пътува за  мястото на инцидента. Щетите са материални за дружеството, няма пострадали в района на аварията и не са нанесени материални щети на трети лица.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
02.11.2021 РИОСВ: Не е установено замърсяване на въздуха в района на гръмналия
газопровод
02.11.2021 Кметът на Ветрино: Няма опасност за населението след инцидента с
газопровода
01.11.2021 Авария по газопреносната мрежа на "Булгартрансгаз" около село Ветрино
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).