Прокуратурата в Силистра погна измамник, ощетил възрастна жена

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:13 / 11.10.2022
599
Районна прокуратура – Силистра ръководи досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК във връзка с измама, при която потърпевша е възрастна жена. 70-годишен мъж, взел сума пари от нея, е задържан. Предстои той да бъде привлечен към наказателна отговорност и да бъде задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Прокуратурата ще настоява за задържането му под стража, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура. 

Потърпевшата била въведена в заблуждение от неизвестен мъж, представящ се за полицейски служител. В телефонен разговор той я убедил да вземе участие в акция по залавяне на извършители на телефонни измами. На 9 октомври 2022 година 76-годишната жена предоставила сумата от 5000 лева на непознат, с когото се срещнала на улицата.

Малко след това близките на жената разбрали за случилото се и информирали органите на реда за измамата. В резултат от незабавно предприетите действия по разследване на случая, още същия ден бил задържан 70-годишен мъж, който изпълнявал ролята на куриер в извършеното престъпление. Той не е известен на органите на реда и не е осъждан.

Работата по разследването продължава под ръководството и надзора на Силистренската районна прокуратура. Изяснява се съпричастността на други лица към престъпната дейност.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).