Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Прокуратурата във Варна иска по-сурови наказания по случая с дискотека Гетсби
Автор: Пламена Николова 09:54 / 24.06.2021Коментари (0)3458
© Varna24.bg
Окръжна прокуратура - Варна внесе протест в Апелативния съд срещу произнесените от състав на Варненския окръжен съд присъди по отношение на 39-годишният Г.М. и вече 20-годишният К.Т, предадени на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за опит за убийство на охранител в увеселително заведение, станал на 28 януари 2018 година, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура.

Прокуратурата настоява двамата подсъдими да бъдат признати за виновни по обвиненията, за каквито престъпления са били повдигнати пред първата съдебна инстанция, както и за налагане на по-тежки наказания спрямо тях.

През изминалата седмица Варненския окръжен съд призна Г.М. за виновен в това, че на 28 януари 2018 година, по хулигански подбуди се опитал умишлено да умъртви охранител в увеселително заведение във Варна, като деянието, представляващо опасен рецидив, останало недовършено по независещи от подсъдимия обстоятелства. Съдебният състав постанови присъда "лишаване от свобода“ за срок от седем години и шест месеца, която ще се търпи при първоначален строг режим. 39-годишният мъж ще трябва да заплати сумата от 35 000 лв. на пострадалия, представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди, изразяващи се в причинени му болки и страдание.

Другият подсъдим по делото К.Т. също беше признат за виновен за това, че като непълнолетен, но разбиращ свойството и значението на извършеното и ръководещ постъпките си, на същата дата през януари 2018 година, извършил непристойни действия, отличаващи се с изключителен цинизъм и дързост, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Младият мъж, който тогава бил непълнолетен, ще търпи наказание от две години "лишаване от свобода“ при първоначален общ режим на изтърпяване. Към това наказание беше присъединено и наказанието "обществено порицание“, наложено с присъда Районен съд - Варна.

Съдът оправда К.Т. по обвинението, че опитал умишлено и по хулигански подбуди да умъртви охранителя във варненското заведение в съучастие с Г.М. и го призна за невинен. Отхвърлен бе и предявения срещу него граждански иск за обезщетение.

Случаят в заведението стана публично известен във Варна заради агресията и личността на двамата подсъдими, които пред очите на многобройните посетители извършили тежко престъпление. Въпреки непълнолетието си тогава, К.Т. бил чест посетител на нощния бар, а Г.М. не пропускал да създаде проблеми при всяко свое посещение там. Ходел винаги въоръжен и никога не позволявал да бъде проверен на входа на заведението, както и в нощта на извършеното тежко умишлено престъпление.

Двамата подсъдими се познавали от спортните зали, където тренирали. След скандал с друга компания те били изведени от заведението. Там ученикът и неговият приятел насочили агресията си към охранителя, който ги съпровождал. К.Т. държал за краката охранителя, а приятелят му размахвал нож, като нанасял удари с него по краката и тялото на 37-годишния потърпевш, а Г. М. размахвал нож. Извършил повече от 15 замахвания с оръжието, а един от ударите попаднал в лявата гръдна половина на охранителя, близо до сърцето.

След извършеното престъпление двамата обвиняеми се разбягали. Малко след това екип на полицията успял да задържи непълнолетния, а Г.М. се укрил. Той бил задържан през май 2018 година, когато отказал да се подчини на разпорежданията на полицаите, предизвикал гонитба и предупредителна стрелба.

К.М. бил с чисто съдебно минало към 2018 година, но срещу него се водели две досъдебни производства за въоръжен грабеж в хранителен магазин и за кражба в съучастие от същия магазин.  Водила се и преписка за увреждане на автомобил, както и за лека телесна повреда по хулигански подбуди, като при задържането му в него бил намерен 1,12 г кокаин.

Г.М. бил осъждан два пъти от Специализирания наказателен съд за участие в две организирани престъпни групи, ръководени от известни представители на ъндърграунд-а, както и за други престъпления.




Още по темата: общо новини по темата: 28
17.03.2022 »
14.06.2021 »
28.05.2020 »
08.05.2020 »
23.08.2019 »
22.08.2019 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: