Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Протест срещу скъпите горива ще се проведе утре във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:44 / 26.03.2011Коментари (4)4357
©
Втори протест срещу високите цени на горивата ще се проведе утре във Варна. Това съобщиха организаторите на протеста в града. Те потвърждават, че не са намесени политически интереси в организирането на проявата и не се цели отслабване на властта нито пък влизане в управлението. Едно от исканията на недоволните варненци е някой да им обясни как и по какъв начин се формира цената на горивата и най-вече защо се формира именно от една фирма, при положение, че има толкова много други фирми на пазара. много повече от обявените. Предвижда се колоната от автомобили да премине през главните булеварди на Варна, като отново ще бъдат блокирани входно-изходните точки на града.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 37
19.10.2011 »
24.08.2011 »
16.08.2011 »
18.07.2011 »
12.05.2011 »
27.04.2011 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на niknay
премахни филтъра

-1
 
 
Дълга, но хубава тема. Аз съм ЗА увеличаване на цените на горивата, НО! Това увеличение не трябва да идва от петролните магнати или бензиностанциите, а от държавите. За това е сложен този акциз. Заради кьопавите ни управници и бизнес интересите акцизите върху автомобилите падат, както и към петрол-производните горива. И така сега не само България ами и Америка и Европа се напълниха с излишни автомобили създаващи само тарапана, замърсяване и неудобства (неоценени от повечето). Та акцизите са очисления за луксозни и/или вредни стоки от които човек няма жизнена необходимост. Държавата, ЕС и прочее простотии, трябва да натиснат и да вдигнат акцизите за горивата и автомобилите. НО спрямо обществените превози акцизът да е съвсем символичен или изобщо да го няма. С развит обществен транспорт, симбиоза между тролейбуси и трамваи, за по-големи и можещи градове метро може от удобство да привлече хора, които да се предвижват. И какво се чудите защо ставали катастрофи, убити и прочее... Ами защо се позволява такива автомобили да стигат до частни лица? По-етично, обществено полезно и хубаво би било, мощни двигатели, бързи скорости да се дадат за защитата на населението- линейки, пожарни и коли на гражданска защита. Полицията- тя не защитава живот. При все Законът за движение по пътищата, би било редно да бъде изрично забранено притежанието и използването на автомобили, чиято конструктивна мощност разрешава движение с повече от 150 км/ч (при ограничение 130 км/ч на магистрала). Та ако се раздвижат акцизите и се засили общественият транспорт на хора и товари... цените на доста продукти биха се понижили заради свалането на акциза. Редно е да няма акциз за изделия жизнено необходими за човешкото здраве където е неизбежно ползването на акцизна стока (независимо каква). И така- протестът е безсмислен, безцелен и изпразнен от какъвто и да е зачатък на здрав разсъдък. Пак виканици, кряканици и чудото за три дни отмина... Защото ще се извърти въпросът и пак ще стане работата на петролните монополисти.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
Двойно убийство в Пловдив!
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: