Протестният поход на таксиджиите във Варна се провали

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:16 / 26.11.2014
1790
Протестният поход на варненските таксиметрови шофьори, който беше плануван за днес, не се състоя. Причината за провала му е липсата на участници. Един от основните организатори на недоволството Димчо Иванов от варненския таксиметров синдикат "Авто" - 94 посочи, че причината на учреденото място за началото на протестния поход да дойдат не повече от 15 - 20 жълти коли е студеното време и забраната на собствениците на таксиметрови фирми техни коли да участват в протеста. Той заплаши, че ако не получи подкрепата на колегите си, за вбъдеще се отказва да организира подобни мероприятия.

Димчо Иванов обясни, че основната причина за протеста е ниската минимална цена на километър пробег, която община Варна е приела. Той посочи, че неговата лична калкулация е около 1.40 лв на километър.

"Другата причина заради, която ще протестираме, са многото дупки по варненските улици. Те ни изпотрошиха колите, а на всичкото отгоре, когато се правят ремонти, улиците стоят нарязани по няколко дни и това допълнително затруднява нашата работа", посочи той.

"Във Варна има много таксиметрови стоянки, на които спират различни коли. "Паяците" обаче не ги вдигат и имаме съмнение, че това е по разпореждане на кмета на Варна", посочи Иванов и допълни, че варненските таксиметрови шофьори са недоволни и от високите глоби, които им се налагат от "Автомобилна администрация".

"Ако любител шофьор си забрави в къщи някакъв документ, глобата е 20 лв., ако таксиметров шофьор си забрави документ, глобата е 1 500 лв. Ние не печелим толкова, за да плащаме подобни високи глоби", подчерта Димчо Иванов.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
11.02.2011 Въведоха таван на цените на таксиметровите услуги
31.01.2011 Таксиджии мъмрят клиентите за къси поръчки
30.10.2010 Таксита искат общински контрол
13.06.2009 Рекетират варненски таксиметрови шофьори, съобщи синдикалист
25.05.2009 Таксиметров шеф се жалва заради масово копиране на лого
10.04.2009 Войната между таксиджиите продължава, протестират срещу дъмпинг
Още новини от Новини от Варна:
Очаква в Община Варна да постъпят нови средства
Отличиха варненска директорка с наградата "Св. Иван Рилски"
Чудесна новина за варненци: Един от най-значимите културно-истори...
Кметът на Варна Благомир Коцев обяви супер новина във Фейсбук, св...
Колона коли блокира Крайбрежната алея! Каква е причината?
Поредната вандалщина във Варна. Ако ние не пазим, няма кой да ни ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).