Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Таксиметров шеф се жалва заради масово копиране на лого
Автор: Екип Varna24.bg 09:14 / 25.05.2009Коментари (0)2031
© Impact Press Group
Таксиджиите си рязаха гумите преди месеци
С навлизането в летния туристически сезон започнаха и измамите. Много хора звънят в таксиметровата фирма "Ласия" и се оплакват, че са ги изпързаляли с цените. При проверката обаче се оказва, че автомобилът, в който са се возили, не работи нито към превозвача, нито към централата на фирмата. За това сигнализира шефът на "Ласия" Иван Михайлов. Той многократно се е оплаквал от нелоялните търговци, които копират логото на фирмата му, за да привличат повече клиенти. Хората, спиращи такси на пътя, се заблуждават, че се качват в автомобил към известна фирма, но след като им олекне джобът, звънят на пожар в централата. Оказва се обаче, че не са ползвали такси към фирмата въпреки приликата в облепянето на колата. Преди няколко месеца дори се заговри за война на жълтите коли. Тогава около 20 таксита осъмнаха с издраскано и заличено лого, доближаващо се до известна фирма превозвач, и спукани гуми. Така и не стана ясно кой е автор на "графитите" по колите.

Джобовете на клиентите продължават да олекват с повече, отколкото трябва, за услугата таксиметров превоз. И дори телефоните, изписани по копиращите логото автомобили, не отговарят, ако искате да ги извикате на поръчка. Затова най-сигурният начин, за да не ви изпързалят, е да извикате такси по мобилния телефон. Така ще знаете точно кога сте пътували и ако имате забележки, можете да ги отправите към централите и съответно към собствениците, за да поискате отплата, ако сте излъгани, посъветва Михайлов. Той уточни, че още през декември м.г. е подал жалба в КАТ за копиране на логото. Молбата му тогава е била да не се регистрират подобно маркирани автомобили. Причината е, че това е запазена марка в Патентното ведомство на Република България. С този проблем на имитация се е сблъскала не само "Ласия", но и останалите по-известни превозвачи в града.

Възнамерявам да подам още една жалба в КАТ, както и да сигнализирам комисиите за защита на потребителите и на конкуренцията, закани се Иван Михайлов. Не мога да оставя нещата така, особено със започването на летния сезон. Причината е, че не само варненци остават излъгани от имитаторите, но и туристите. Контролът обаче е невъзможен, а заблудата - голяма.

Копиращите жълти автомобили са много. Например във Варна има 6 таксиметрови централи, а работещите към тях автомобили са с изписани мобилни и стационарни телефони. Ако започнете да броите обаче, фирмите ще се окажат повече от 20. Нужен е строг контрол от институциите за справянето с проблема, категоричен бе шефът на "Ласия". Той добави, че от това губят и варненци, и фирмите, и централите. "Нямам нищо против всеки да излезе със собственото си лице на пазара, но да бъде лоялен, а не да наподобява лого, за да изкара повече пари", каза Михайлов.

Източник: chernomore.bg




Още по темата: общо новини по темата: 8
26.11.2014 »
11.02.2011 »
31.01.2011 »
30.10.2010 »
13.06.2009 »
10.04.2009 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: