Проведе се сбор на командир на Военноморската база във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:29 / 24.03.2023
1397
На 23 и 24 март 2023 г., се проведе сбор на командира на Военноморска база Варна, капитан І ранг Петър Димитров. Първия ден  бяха обсъждани теми и въпроси, свързани с възможностите за оптимизиране на подготовката и подобряване на логистичното осигуряване във Военноморска база Варна и военните поуки от развитието на конфликта между Украйна и Руската федерация.  В сбора участваха офицери от Командването на Военноморска база  Варна, подчинените формирования и корабните дивизиони. Във връзка с основните теми, изнесени бяха брифинги от офицери от Командването на Военноморските сили - капитан І ранг Петко Якимов и капитан ІІ ранг Васил Захариев. Това съобщиха от пресцентъра на ВМС за Varna24.bg.

Втория ден започна с брифинг на капитан І ранг доц. д-р Красимир Костадинов, касаещ модела и съвременни схващания при обучение на офицери от ВМС на оперативно ниво. Заместник-началникът на щаба по операциите, капитан І ранг Ваньо Мусински запозна офицерите с протичането на  командно-управленската информация. Сборът завърши с час по военноморска история, изнесен от капитан ІІ ранг о. р. д-р Атанас Панайотов, на който бе представен документалният филм на Военния телевизионен канал "Флотът 1915-1918". След края на лентата, историкът допълни с още исторически факти разказа за героизма и саможертвата на моряците от Военноморските ни сили, които успяват да надмогнат и победят превъзходащия ги противник при защитата на Българското черноморие.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).