Проверяват директор дали влиза в клас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:30 / 12.04.2010
1373
Директорът на СОУ „Васил Друмев", който е и учител по музика, не влиза редовно в часовете си, твърдят възпитаници на школото и бивши преподаватели. Според десетокласници, през миналата учебна година Красимир Димитров влязъл в час в края на първия срок и на учебната година, за да оформи срочните оценки. Според нормативната уредба пък, всеки училищен ръководител има норма от 70 часа годишно.

„Откакто е станал директор, не си води редовно часовете по музика", заяви бивш учител от школото, пожелал анонимност. Той изрази и съмнения по отношение на участието на Димитров в националната програма за диференцирано заплащане, по която се изплащат допълнителни възнаграждения на педагозите.

Директорът не влизал редовно и на проверки в часовете на преподавателите, както изисква правилникът, твърди още бившият учител. Според педагози Димитров отдавна е абдикирал от задълженията си. Така и през последните години броят на учениците в училището значително е намалял, като в края на 2009-а се наложило то да получи финансиране от общината, за да изплати заплатите на служителите си.

В края на миналата година СОУ „Васил Друмев" и още едно училище имахме финансови затруднения и общината ни подпомогна. Нормативно са описани условията, при които това може да се случи, каза Красимир Димитров. По думите му, ръководеното от него училище е получило от общинския бюджет 9000 лева. С мотив, че се извършва проверка, директорът не пожела да коментира твърденията на ученици и педагози. Нека контролните органи обявят резултатите от проверката, заяви той. Димитров обаче посочи, че тя се извършва след подаден анонимен сигнал в Министерството на образованието.

В училището се извършва комплексна проверка, но процедурата не е приключила напълно, заяви началникът на Регионалния инспекторат по образованието Николина Даскалова. Обект на инспекцията е и това дали в школото е имало случай на конфликт на интереси, тъй като в него работи и съпругата на директора. Последното се счита само за предпоставка за възникване на конфликт.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).