Проверяват качеството и безопасността на спиртните напитки в хотелите с ол инклузив пакети

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:28 / 25.06.2015
633
"Един сравнително нов момент в тазгодишната ни кампания е, че ще вземаме проби от съответните спиртни напитки, които ще бъдат изпитвани в акредитираната лаборатория към Националния институт за изследване на вино и спиртни напитки, за да ще бъде установено дали има разминаване в качеството и дали е налице някакъв проблем." Това обяви председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов днес в "Добро утро, България" по ТВ7 във връзка със започналите проверки на контролния орган за качеството и безопасността на предлаганите спиртни напитки в туристическите обекти по Българското Черноморие. Той посочи, че проверките ще обхванат, както заведенията с нощен режим на работа, както и местата за настаняване, които предлагат ол инклузив пакети.

От началото на сезона КЗП стартира кампания за проверки в туристическите обекти в няколко основни направления, които са свързани с категоризацията на заведенията и хотелите и качеството на предлаганите в тях туристически услуги.

Установените до момента нарушения Маргаритов обобщи така: "В няколко основни направления констатираме известна систематичност на нарушенията. При някои проверки се установява, че в местата за настаняване не се предлагат услуги, които би следвало да са на разположение на туристите в зависимост от категорията. В други случаи липсва информацията, която задължително трябва да бъде представена на вниманието на потребителите - както по отношение на това какви са възможностите, които предлага даденият хотел, така и по отношение на съществените елементи в менютата, които трябва да са винаги на български език и в български лева."

Санкциите варират от 3000 до 50 000 лв. в зависимост от тежестта на нарушението.

Маргаритов прикани потребителите да посещават приемните на КЗП и без да е налице някакво нарушение, тъй като те са снабдени със специално приготвени кратки информационни материали относно потребителските права и хората биха могли да получат информация, за да се предпазят от това да станат жертва на някакъв тип нарушение.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна
Важно за варненци! Има промени в организацията на движението днес...
Очаква в Община Варна да постъпят нови средства
Отличиха варненска директорка с наградата "Св. Иван Рилски"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).