Проява от програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС се провежда във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:55 / 18.05.2018
2688
Министърът на правосъдието Цецка Цачева откри тази сутрин във Варна международна конференция на тема: "Основни предизвикателства и тенденции при процедурите по несъстоятелност, преструктуриране и освобождаване от дълг“. Форумът е организиран от българския евродепутат Емил Радев като част от програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС.  Конференцията  представя актуалното състояние на законодателството в областта на производствата по несъстоятелност, преструктурирането на предприятията и освобождаването от дълг. На събитието присъстват високопоставени експерти в областта на несъстоятелността от Европейската комисия и Европейския парламент, лектори и близо 90 участници от държави членки на ЕС, в т.ч. и от България.

Сред лекторите в панела "Как превантивните процедури за преструктуриране да действат за малките и за средните предприятия бе и председателят на Апелативен съд – Варна Ванухи Аракелян. Темата на нейната презентация бе "Предизвикателствата за държавите – членки на ЕС без традиции в превантивното преструктуриране“.

Другите лектори от тази част на международната конференция бяха Пия Маккърджи – практикуващ по несъстоятелност в Дания и Даниел Фриц, който представи немската гледна точка по темата. В следобедните часове лектор по темата ще бъде и Дияна Митева - съдия от Търговско отделение на Окръжен съд – Варна.

В рамките на конференцията ще бъдат разгледани възможностите за въвеждане на разпоредби в българското законодателство относно потребителската несъстоятелност.

Събитието се провежда в контекста на общоевропейската инициатива за приемане на нова директива за преструктуриране и даване на втори шанс на предприемачите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).