Прожектират филм за работата на местната власт в ромските махали на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:08 / 10.06.2015
1066
Механизмите на вземане на решения, внасяне на предложения в Постоянните комисии, заседания на Общинския съвет и изпълнението им от кметската администрация, ролята на областния управител, изпълнението на държавната политика на местно и регионално ниво е темата на филм, който ще бъде прожектиран на открито в ромските махали във Варна.

Това е една част от дейностите на проекта "Създаване на устойчив механизъм за участие на младите хора в процеса на вземане на решения на местно и регионално ниво". Целта на прожекциите е ромите да се запознаят и да осъзнаят своите права и задължения, и да бъдат ангажирани в обществените процеси. Като цяло проектът е насочен към младите хора във Варна - на възраст от 15 до 29 години, съобщиха за Varna24.bg от Областния информационен център в града.

По проекта ще бъдат проведена информационна кампания за разясняване сред младите хора и техните организации, относно: структурите, механизмите за вземане на решения и правомощия на Общинския съвет и Областната администрация, връзката между местната и централната власт. Акцент в кампанията ще бъде информирането на ромската младежка общност . 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).