Първата еколодка в Черно море бе пусната по вода във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:56 / 23.07.2016
1717
Първата в Черно море лодка с извънбордов двигател на газ пропан бутан бе пусната на вода от слипа на Транзитната търговска зона във Варна в плавателния канал "Море-езеро". Единственият по рода си екодвигател е произведен от американската компания LEHR Inc., която се посвещава на идеята за една по-чиста планета.

Пропан бутанът отдавна е признат като "зелен" източник на енергия. Чрез използването на това гориво фирмата - производител е намерила рентабилен начин за намаляване на емисиите и свързаните с тях рискове за здравето и като резултат подобрява морската среда по целия свят.

Основател и главен изпълнителен директор на LEHR Inc е капитан Бернардо Херцер - известен предприемач и изобретател с дълбока страст за подпомагане и запазване на околната среда и морската флора и фауна. 

Вдъхновена от прогресивното мислене на Капитан Херцер, компанията се фокусира върху използването на екоориентирани технологии за пълно изгаряне на пропан бутан за захранване на малки двигатели в няколко вида индустрии. През 2008 г. капитан Херцер придобива патент за своето изобретение. За постиженията си в областта на екологията на LEHR Inc. бе връчена EPA Clean Air Excellence Award и многобройни други награди в тази сфера.

Прилагането на технологията на LEHR Inc., чрез използване на природен газ за решаване на морските екологични проблеми, е изключително навременно и от решаващо значение за планетата Земя и нейното водоснабдяване.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).