Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Първи национален форум на социалните услуги стартира от днес във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:08 / 17.06.2015Коментари (0)462
© Varna24.bg
От днес - 17 юни 2015 г. Община Варна е домакин на Първия национален форум/изложение на социалните услуги. Националната среща на специалистите от социалния сектор ще продължи до 19 юни 2015 г. и се провежда в хотел "Мелиа Гранд Ермитаж", к.к. Златни пясъци. 

Форумът се организира от Национален алианс за социална отговорност (НАСО) в партньорство с Министерството на труда и социалната политика, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPD) и Община Варна. Този форум е първо издание на модел, който си поставя за цел да даде трибуна и възможност за представяне на самите социални услуги и техните екипи, като основната цел на събитието е да представи социалните услуги, техните екипи, ползватели и чрез добър опит да очертае основните посоки на тяхното бъдещо развитие.

Освен конферентна част, в която ще бъдат представени различни добри практики и опит, паралелно Форумът включва специализирано изложение на социалните услуги чрез изложбена площ, на която различните социални услуги ще имат възможност да представят ръчно изработените продукти и изделия от своите потребители.

Програмата на форума включва три дни с много възможности за национални и европейски партньорства, обмен на добри практики, дискусии и формиране на препоръки по Европейския семестър, иновативни практики за качествени и ефективни социални услуги, работа по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", възможности за поставяне на въпроси, получаване на отговори и много други. Основните теми на презентациите и дискусиите, включват: европейски и национални партньорства, услуги за образование, заетост, социално включване и здравеопазване, работа по ОП "РЧР", оптимизиране на нормативни рамки и документи за реализация на услугите, както и поглед към развитието на нормативното осигуряване на социалното предприемачество и корпоративната социална отговорност за по-ефективни социална услуги и подкрепа.

С цел резултатност на дискусиите и бъдещо ползотворно партньорство, в дните на Форума заедно ще работят съвместно ръководства, представители и експерти на всички институции, организации и заинтересовани страни, работещи в сферата на социалните услуги: Министерство на труда и социалната политика, Общините, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания, Агенция за социално подпомагане, Национален алианс за социална отговорност, както и екипи на социални услуги и хора с увреждания - ползватели на социални услуги, представители на общини и неправителствени организации - доставчици на социални услуги, работодатели, представители на сектора на социалното предприемачество и корпоративна социална отговорност и други заинтересовани лица, свързани с реализацията и развитието на социалните услуги.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: