Първият надлез във Варна е вече факт, изграждат още три

Автор: Пламена Николова
Коментари (14)
12:19 / 09.07.2018
37804
Първият надлез във Варна е вече факт, видя репортер на Varna24.bg. Внушителното съоръжение се намира в "Аспарухово" и бе изградено наскоро при ремонта и реконструкцията на бул. "Мара Тасева".

"Надлезът (тип пасарелка) свързва районното кметство, ж.к. "Дружба" и училище "Л. Каравелов". Металната конструкция е подсигурена с подово отопление, така че през зимата да не замръзва и да не се вледенява", обясни за Varna24.bg кметът на района Калина Белмезова. 

Тя допълни, че наесен ремонтите продължават с рехабилитация на бул. "Народни будители", където ще бъде изграден подлез. Грандиозният проект за изграждането на рибарското пристанище в "Аспарухово" ще стартира също след активния летен сезон. Предстои да бъде облагороден и паркът в квартала, допълни г-жа Белмезова. 

Шефът на инфраструктурната дирекция в Община Варна, инж. Петър Гърбузов, съобщи за Varna24.bg, че в най-скоро време във Варна предстои да бъдат изградени още три надлеза, като част от грандиозния проект за новия бул. "Левски".

Единият ще бъде под ВиК Варна на ул. "Кестен", вторият ще бъде между бул. "Цар Освободител" и "Сливница", а третият между булевардите "Владислав" и "Сливница".

Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).