Първият самолет Варна - София в петък пълен с депутати

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (34)
08:47 / 13.08.2013
10670
Истинско ВИП стълпотворение се очертава в първия полет Варна - София този петък. Половината от пасажерите на гражданския рейс, който излита в 5,20 ч., са народни представители, научи "24 часа".

Те ще хванат ранния самолет, за да са навреме в София за извънредното заседание на парламента, което ще обсъди ветото на президента върху актуализацията на бюджета.

То все още не е насрочено официално, но от БСП и ДПС вече разпращат SMS-и за спешно връщане на своите от морето и чужбина за петък.

Повечето от депутатите, които ще се прибират от Варна в последния момент, са с двоен билет - с връщане към морето още същата вечер. Тези, които не намерили място за петък, пък са запазили места за полета в събота сутринта. Според запознати на борда щяло да има всякакви цветове депутати, дори партиен лидер.

Извънредното заседание бе поискано миналия петък от ГЕРБ. Парламентарният шеф Михаил Миков предпочете да не решава сам, тъй като вече бе насрочил заседание за 30 август. Вместо това той разпрати писма до лидерите на четирите групи - ГЕРБ, БСП, ДПС и "Атака", в което поиска да посочат най-удобната за тях дата за извънредна сбирка.


ГЕРБ искат заседание с нескопосани процедурни хватки, как може то да е на 11-и, след като са внесли искането си на 12-и, попита Корнелия Нинова от БСП вчера. В отговор Димитър Главчев от ГЕРБ заяви, че червените "явно живеят на друга планета". Другия път щели да ги известят с пощенски гълъби.

За преодоляване на президентското вето са нужни поне 121 гласа, а БСП и ДПС заедно имат 120. Депутатите от "Атака" ще гласуват "по съвест", обяви лидерът им Волен Сидеров вчера.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (34)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).