Пуснаха под "домашен арест“ мъж, задигнал мъжка чанта с пари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:01 / 29.11.2016
774
Втората по тежест мярка за неотклонение "домашен арест" ще търпи от днес Златомир Табаков, обвиняем заедно с друго лице по досъдебно производство за грабеж на мъжка чанта и голяма сума пари. 

Състав на Варненския апелативен съд измени определение на Окръжен съд Варна от 18 ноември т.год., с което е било отказано на Табаков по-лека мярка от "задържане под стража". Втората съдебна инстанция намира, че близо 6 месеца след началото на следствените действия и на финала на досъдебното производство по-адекватна и законосъобразна ще е мярката за неотклонение "домашен арест".

Пресслужбата на Апелативен съд Варна припомня, че Златомир е в ареста от 22 юни 2016 година. Грабежът бил извършен в съучастие с Явор Христов на 7 юни тази година и първоначално разследването се е водило срещу неизвестен извършител. След първите процесуално следствени действия и проведеното разпознаване, двамата млади мъже били привлечени като обвиняеми. Пострадалият мъж бил нападнат в автомобила си. Ограбеното е мъжка чанта, 470 долара, 1080 лв, лични вещи и документи.

Днес Варненският апелативен съд намери, че 6 месеца след началото на разследването не е реална опасността обвиняемият да се укрие от наказателно преследване. Нещо повече. След първите процесуално следствени действия, разследващите не са работили с Табаков. По делото са събрани достатъчно доказателства, назначени са били множество експертизи и досъдебното производство е на финала. Според този съд, продължаването на най-тежката процесуална мярка за принуда ще бъде нецелесъобразно и незаконосъобразно. Към настоящия момент по-адекватна ще бъде втората по тежест процесуална мярка за принуда.
Определението, с което Варненският апелативен съд измени от "задържане под стража" в "домашен арест" мярката за неотклонение на Златомир Табаков, обвиняем заедно с друго лице за грабеж на мъжка чанта и голяма сума пари не подлежи на обжалване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).