Пуснаха под домашен арест наркоман, задържан заради дрога за 4 лв.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:15 / 15.12.2015
822
В съдебно заседание Апелативният съд във Варна измени от "задържане под стража" в "домашен арест" мярката за неотклонение на Петър Георгиев. 24 годишният варненец е в ареста от близо 4 месеца и е привлечен като обвиняем за притежание на амфетамини и марихуана, предназначени за продажба.

Пресслужбата на съда припомня, че миналата седмица Варненският окръжен съд потвърди ареста на наркозависимия младеж и определи 2-вумесечен срок, в който обвиняемият няма право да иска изменение на мярката за неотклонение. 

Това определение на първата съдебна инстанция днес беше ревизирано от Апелативния съд във Варна. За да измени процесуалната мярка за принуда от "задържане под стража" в "домашен арест", втората съдебна инстанция се съобрази с няколко обстоятелства. В началото на м.декември тази година Георгиев е вече с прецизирано и предявено окончателно обвинение за притежание на 2,25 гр. амфетамини за 2,25лв, както и за марихуана - 0,15 грама за 0,90 лв и друго количество от същата дрога за 0,48 лв. Резултатите от физикохимичната и оценитална експертизи, назначени в хода на досъдебното производство посочват и общата стойност на откритата дрога - 3,63 лв.

В своето определение Варненският апелативен съд записа, че това дело е елементарно от фактическа и правна сложност и е пред своя финал. Изключително ниската стойност на установената в наркозависимия обвиняем дрога разколебава наличието на цел за разпространението й, счита съдът Както при предходното разглеждане на мярката за неотклонение ( в началото на м.ноември), така и днес съдът счита, че няма опасност Георгиев да се укрие от наказателно преследване. Отпаднало е и основанието за извода, че може да въздейства върху свидетели и с това да извърши друго престъпление, т.к. всички вече са разпитани. 

Варненският апелативен съд счита, че в настоящия момент адекватната процесуална мярка за принуда спрямо Петър Георгиев, разследван за притежание на амфетамини и марихуана е втората по тежест мярка за неотклонение "домашен арест". Това определение е окончателно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!
С поне 10% вдигат заплатите по родното Черноморие 
С много слънце и топло време Варна изпраща седмицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).