Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Пътник от Китай, кацнал с температура на летище Варна, е под наблюдение във варненска болница
Автор: Екип Varna24.bg 14:26 / 03.02.2020Коментари (0)3017
© Varna24.bg
Министър Ананиев
Засега нямаме намерения да затваряме граници и да преустановяваме  издаването на визи заради коронавируса. Това каза министърът на здравеопазването на брифинг на летище "София“, предаде Агенция "Фокус“.

"Не позволяваме да има контакт на тези, които сме заподозрели, че има нещо, със здравите хора, които се прибират от своите дестинации. Най-критичните полети са от Истанбул, Москва и Доха. От тези дестинации вчера пристигнаха различен брой хора от различни държави. Те преминаха през този контрол. Само един човек, кацнал във Варна, идва от един от островите на Китай. Той има температура от 37.1 градуса. Това е ниска температура, но ни даде основания да го изолираме и да бъде под специално наблюдение в УМБАЛ "Св. Марина", посочи Ананиев.

По думите му вече има информация за двамата студенти във ВМА, които се завърнаха от Китай. Според министъра те нямат регистрирана температура или някакви отношения. "Те, както всички останали, които сме изолирали, остават под карантина 14 дни“, добави той.

"Всеки пътник с температура ще бъде задържан, защото трябва да се установи източникът на температурата. Още снощи бяха направени тестовете на двамата студенти във ВМА. Тестовете бяха отрицателни. Ще направим повторен контрол след на-острия период от 6-7 дни, за да сме сигурни, че няма възможност това да е коронавирус.

Всички пътници на летищата ще бъдат засечени при термокамера. На Терминал 1 камерата е монтирана и днес след малка координация със софтуера и още днес тя ще заработи. Независимо от това имаме безконтактно измерване на температурата с т. нар. пистолети“, допълни министърът.

"Във Варна в момента се синхронизира хардуерът и софтуерът и днес термокамерата ще заработи. В Бургас с дистанционен термометър се установява температурата. До петък ще получим 3 термокамери. Поръчали сме една за Варна, една за Бургас и една резервна за София. Това е възможно най-краткият срок.

В повечето държави организацията се прави в последния момент, тъй като получавахме непрекъсната информация от Световната здравна организация. Първоначалните сигнали не бяха притеснителни. В последствие те вдигаха нивото на опасност и в края на миналата седмица дадоха по-сериозния сигнал и повече от европейските държави направиха това, което и ние – поръчка на камери там, където няма, и предпазно облекло, което също ще пристигне тази седмица.

Дори да няма камера, тази камера от тип "пистолет“ установява всички случаи на температура. Тя не може да пропусне“, каза още Ананиев.

"Ще има мерки по отношение на влизането по море. Досега имаше регламент, според който 6 различни служби правеха проверки при акостиране на корабите. Досега здравният контрол беше последната институция. С последните промени първо влизат нашите органи, установяват какъв е здравният статус на екипажа и тогава влизат всички останали институции. По сухоземните граници и малко по-трудно заради големия поток от хора. Там опасността е най-малка. Най-вече се влиза по въздух и по вода. Засега нямаме намерения да затваряме граници и преустановяване на издаването на визи“, допълни той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: