Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Работници от "Транстриумф" обявиха стачна готовност
Автор: Екип Varna24.bg 17:44 / 31.05.2012Коментари (2)1631
© Varna24.bg
Работници в "Транстриумф холдинг" обявиха стачна готовност. Според тях общината води неадекватната политика по отношение на обществените превози - дейност, в която са заети повече от 750 работници и служители, както и недопустимото и унизително поведение от страна на местната администрация по организирането на обществения превоз на пътници във Варна.

Почти година правната дирекция на Община Варна, в лицето на нейния директор Иван Великов, твърди, че липсва договор между общината и "Транстриумф холдинг" АД за извършване на превоз на пътници. В същото време нито кметският екип, нито Общинският съвет предлагат форма, по която тази реално осъществявана дейност да бъде регламентирана, се казва в декларация на стачния комитет.

Дружеството е отправило многократно запитвания за това има ли договор между Община Варна и "Транстриумф холдинг" АД. Отговор на тези питания и към днешна дата не е получен. В резултат на това, както и с оглед на публичните декларации на Великов, че дружеството работи без договор, сред работещите се създава социално напрежение и чувство на несигурност. Те се засилват допълнително от разнопосочното говорене от страна на зам.-кмета Димитър Николов и директора на дирекция "Европейски програми и проекти" Петър Радушев относно реализирането на европроекта за устойчив градски транспорт, касаещ цялостното развитие на обществените превози във Варна.

Транспортът във Варна се администрира неадекватно, а варненци и гостите на града го имат благодарение на отговорността, която носят ръководството, всички служители в "Транстриумф Холдинг" АД и в "Градски транспорт" ЕАД, смятат работниците. Те искат ясен отговор от общината на какво основание "Транстриумф холдинг" АД да продължи да извършва обществения превоз на пътници по линиите, спечелени с конкурс през 2007 г. Ако няма договори, те настояват на научат по чия вина се е случило това, както и какво е бъдещето на "Транстриумф Холдинг" АД.

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.06.2012 г.
0
 
 
След като няма договор между общината и Транстриумф, защо Транстриумф осъществяват превози по линиите? След като няма договор с Транстриумф защо трябва Градски транспорт да купува Транстриумф? При това за 20 млн лева!!! Това ще е някаква безобразна далавера на хора от общината и армененца.
Aнонимен
на 01.06.2012 г.
0
 
 
Общината е виновна за всички бъркотии с транспорта във Варна. Питайте Гуцанов, той е най-вещ. Чудят се как да лапнат паричките за превоз на народа.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Конфликт Израел-Газа
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: