Районен съд Варна глоби водач за транспортно престъпление

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
18:08 / 29.07.2022
851
29-годишен водач е установен при проверка от  полицейски екип, че шофира лек автомобил “Опел“ през нощта на 16 януари тази година в квартал "Левски“ във Варна, в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на МПС. При проверката водачът се легитимирал единствено с лична карта, а справката в информационните масиви показала, че шофьорската му книжка е била временно отнета през 2021 г, с влязла в сила заповед за прилагане на принудителната мярка спрямо него, до предоставяне на сключена валидна застраховка "Гражданска отговорност“. Деянието е наказуемо по чл. 343в, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Районният съд призна за виновен 29-годишния мъж, който е неосъждан до момента. По внесено от прокуратурата постановление и направено предложение той да бъде освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказание, съдът му наложи глоба в размер на 1000 лева. Решението на съда подлежи на обжалване в 15-дневен срок, съобщиха от пресслужбата на съда.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е на трето място в страната по започнато строителство на но...
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).