Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Районен съд - Варна наказа двама с "домашен арест"
Автор: Пламена Николова 17:09 / 01.09.2022Коментари (0)958
©
Районен съд – Варна определи мярка за неотклонение "домашен арест“ за 23-годишен младеж, привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 296, ал.1 от Наказателния кодекс - неизпълнение на влязла в сила заповед за незабавна защита, съгласно която не трябвало да доближава на по-малко от 100 метра до жилището  на потърпевша жена. Предвиденото в закона наказание за подобно престъпление е лишаване от свобода до три години или глоба до 5000 лева.

Съдът, като взе предвид събраните до момента доказателства и по-специално свидетелските показания намери, че може да се направи разумно обосновано предположение за съпричастност на 23-год. мъж към повдигнато му обвинение. По отношение опасността обвиняемият да извърши престъпление съдът отчете, че в края на миналата година той е изтърпял ефективно наказание лишаване от свобода, осъждан е общо 9 пъти досега за различни престъпления по транспорта, причиняване на леки телесни повреди на повече от едно лице, както и за противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си.  Доколкото към днешна дата 23-годишният младеж има постоянен адрес и пребивава на него, съдът прецени, че по-лека мярка от исканата от прокуратурата "задържане под стража“, също би изиграла своята роля и препятствала възможността той да се придвижи до адреса, визиран в заповедта за защита. Ето защо Варненският районен съд определи спрямо 23-годишния обвиняем  мярка за неотклонение "домашен арест“, която да бъде контролирана със средство за електронно наблюдение.

Също мярка за неотклонение "домашен арест“ бе наложена и по отношение на 58-годишен мъж, привлечен в качеството на обвиняем за отглеждане на растения от рода на конопа в имот на територията на крайградска местност във Варна и за държане на марихуана – престъпления по чл. 354в, ал.1 и по чл. 354а, ал.3.  58-годишният мъж е осъждан, включително за престъпление свързано с наркотици.

Определенията на Районен съд – Варна по мерките за неотклонение могат да бъдат обжалвани пред въззивната инстанция в 3-дневен срок, като в случай на жалба или протест делата са насрочени за разглеждане пред ВОС за 7 септември от 13 часа, съобщиха от пресслужбата на съда.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: