Разкопаха новите тротоари заради автоматите за билети по спирките

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (10)
13:49 / 16.10.2015
3311
Повторният ремонт на вече ремонтирани улици не е само софийски патент. В центъра на Варна разкопаха отново наскоро ремонтиран булевард, предаде bTV.

Бул. "Мария Луиза" и тротоарите бяха обновени в началото на лятото. Повторното разкопаването на тротоара до спирката изуми хората.

Оказва се, че разкопките са нужни за полагането на кабели, които ще захранват автоматите, които пък ще продават билети за градския транспорт. Защо сега, а не по време на пролетния ремонт? От общината твърдят, че прокопаване на вече ремонтирани участъци няма, затова и няма да има повторно плащане на фирмата изпълнител.

"Ние знаехме, че там ще бъдат прокарани комуникации, проектите, които са за електроснабдяване на спирките, са съгласувани с "Енерго-Про" през септември и се прокопава ивицата на паветата, без да се засягат плочниците, които частично бяха ремонтирани през пролетта", обясни зам.-кметът Христо Иванов.
Булевардът е част от високоскоростния автобусен коридор - елемент от проекта за Интегриран градски транспорт на Варна.

Според някои информации, големият ремонт на улицата през пролетта е платен от градския бюджет вместо безвъзмезното европейско финансиране, което ще натовари данъкоплатците. Общината отрича.


Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).