Разплита се мистерията с мъртвеца, захвърлен пред болница във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:21 / 21.07.2014
1870
Постепенно започна да се изяснява мистерията с мъртвеца, изоставен пред входа на болница "Света Анна" във Варна вчера. Вече е установена самоличността на починалия мъж, както и на двама други мъже, които са го докарали пред болничното заведение.

Касае се за мъж на около 40 години, а тези, които са го докарали са работници на строителен обект. Няма данни за престъпление. Става дума за трудова злополука, най-вероятно токов удар. Но дали това е така ще установи аутопсията, каза за БЛИЦ говорителката на ОДМВР-Варна Ивана Милева.

Не се касае за трудова злополука, поне засега, закото не се знае дали въпросното лице е имало трудови правоотношения с фирмата, на чийто обект е станал инцидента, каза Иван Иванов, шеф на местната инспекция по труда.

Той добави, че инспекцията води паралелно разследване с това на полицията. Строителният обект е запечатан, там се допускат единствено полицейските инспектори.

Ако наистина се касае за токов удар, ще бъдат взети всички необходими мерки за безопасност. Ако това е трудова злополука, ще го обявим, но трябва да се съберат доказателства, че инцидентът се е случил на обекта и че работодателят е допуснал едно от най-грубите нарушения на трудовото законодателство - да наеме работкник без трудов договор, добави Иван Иванов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).