Разширяват гробищния парк в Тополи на запад

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
16:48 / 29.11.2016
3312
Разширяват гробищния парк в с. Тополи на запад. Местността "Бостан тарла" в землището на с. Тополи, Община Варна ще бъде усвоена в зона за самостоятелни терени за гробищния парк. Това предложение от кмета Иван Портних гласуваха общинските съветници от постоянната комисия "Архитектура, строителство, устройство и организация на територията на общината и населените места". Условно парцелът е разделен на две части заради необходимостта да се раздели общинската от частната собственост - каза главният архитект Виктор Бузев. Част от земята е частна собственост на физически и юридически лица и предстои отчуждаването и. За да се пристъпи все пак към усвояването и поне в тази част, която е общинска собственост, тя е разделена на две части в документацията.

Всички са наясно със спешната нужда от разширяване на гробищата. Направени са всички геоложки проучвания и становището на експертите е, че този масив може да се ползва като част от гробищния парк. Предстои изготвянето на подробен устройствен план. В хода на разглеждането стана ясно, че има някои пропуски в изготвената документация като недостатъчно прецизирани, входирани и зададени детайли. Общото мнение на участниците в комисията обаче е, че с общи усилия на администрацията, до първото предстоящо във времето заседание на Общински съвет Варна, пропуските ще бъдат изгладени, за да се пристъпи към разширяване на гробището. Тогава ще бъде дадена думата за оценка и на РИОСВ относно близостта на парцела със защитена местност "Мочурището" - допълни още главният архитект.

Източник: Черно море

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).