Рекорден брой участници във варненския карнавал, не го пропускайте!

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:43 / 11.04.2019
2353
Над сто групи с общо 1500 участници ще поставят рекорд в историята на варненския карнавал, който се провежда за пета поредна година. Това сподели за Varna24.bg Кристин Спасов, главен експерт "Празници и чествания" в Община Варна.

Тази година събитието ще бъде на 13 април, събота, изцяло на входа на Морската градина на площад "Антон Новак", където ще стартира сутринта с изложба на майстори на традиционни български занаяти от цялата страна. След 10 часа публиката ще може да разгледа техните произведения. Малко преди старта на самият карнавал ще има концерт на представителния духов оркестър на ВМС. 

В 12:00 ч. започва и конкурсната програма с представяне на маски и костюми от състави и индивидуални изпълнители. От 14:00 ч. гостуващите кукерски и сурвакарски групи ще изпълнят характерни ритуали от празничната маскарадна обредност. В 16:00 ч. ще започне празничен концерт, с участието на Стенли и новата му група, Теди Генев, Блаже Богев от Македония и фолклорен ансамбъл "Варна".

На финала ще бъдат наградени победителите в конкурсната програма и специалните гости. Изложба-базар на майстори-занаятчии от цяла България по традиция ще бъде част от съпътстващата програма в часовете от 10:00 ч. до 20:00 ч. също на пл. "Антон Новак". 

В събитието участват деца и възрастни - като индивидуални участници или групи, сборни формации от детски градини, училища, университети, читалища, НПО-та, кукерски и сурвакарски групи и др., от страната и чужбина. В конкурсната програма и в карнавалното шествие са допустими маски, маскарадни костюми, карнавални облекла, униформи, народни носии, кукерски костюми и т.н. 

Организатори на събитието са дирекциите "Култура и духовно развитие“ и "Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).