Рекорден бюджет получи варненският зоопарк за 2017-а

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:23 / 14.02.2017
1172
Рекорден бюджет в размер на 600 000 лв. получава варненският зоопарк за тази година. Това беше решено на последната сесия на общинския съвет. "Макар и да са повече в сравнение с друга година, отново няма да стигнат за всичко. Поддръжката на зоопарковете е скъпо удоволствие", отбеляза в студиото на сутрешния блок на Телевизия "Черно море" "Утро в нашия град" директорката на зоологическата градина Иванка Стоянова.

"Около 200 000 са предвидени за издръжката - ток, вода, храна на животните, за която обикновено се харчат над 100 000 лв. и 90 000 са отделени за ремонт и проектиране. Започваме в тревопасния сектор и ще видим до къде ще стигнем. Парите няма да стигнат за всичко това, което имаме да правим във връзка с лиценза на зоопарка. При хищниците най-вероятно ще стигнем само до направата на проектите. Планираме да започнем с ремонтите от април. Ще работим второто и третото тримесечие от годината, за да видим до къде ще стигнат парите. 

Осигурили са ни 24 000 лв. за закупуване на дълготрайни материални активи - нашите животни се водят като материален актив. 10 000 са предвидени за закупуването на камилата, която е при нас в момента на размножителен заем. При нас сега има две камили, като варненският зоопарк е собственик на бялата. С предвидените средства можем да закупим и мъжкия леми. Той е много любвеобилен и прави най-различни жестове към женската Ева" - разказа Иванка Стоянова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).