Ректори на варненски университети разкриват мениджърската част от работата си

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:52 / 26.05.2020
1573
Излезе от печат изданието "Ректорите на Варна", част от поредица на журналиста Иво Югов. В изданието са включени: флотилен адмирал, проф. д.в.н. Боян Медникаров - началник на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров“, проф. Красимир Иванов /два мандата ректор на Медицински университет/, проф. д-р Евгени Станимиров - ректор на Икономически университет - Варна, проф. д-р инж. Венцислав Вълчев - ректор на Техническия университет и проф. д-р Петър Христов - ректор на ВСУ "Черноризец Храбър". В изданието ректорите отговарят на въпроси за предизвикателствата, с които се сблъскват, мотивацията на екипите си, как поддържат ентусиазма в работата си, качествата, които трябва да притежава ректорът и др.

"Идеята на това издание е да покаже как ректорите на варненските университети се справят в условията на конкурентна среда. Смятам, че ректорите трябва да бъдат добри мениджъри и въпросите, които им зададох са в тази посока. Това, което ми направи впечатление е, че ректорите разчитат на екипите, с които работят, делегират им отговорности и знаят как да ги мотивират. Те са креативни личности, които се стремят да увличат другите след себе си, вярват в потенциала на студенти и преподаватели и го развиват." - споделя Иво Югов. Журналистът е собственик на сайта www.barometar.net и автор на поредицата "Мениджърите на Варна", книгите "100 от най-популярните личности на Варна" и романа "Забранено за жени".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).