Ремонтират основно пътя от "Аспарухово" до "Галата"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:33 / 08.02.2024
2550
Малко над 205,2 млн. лева е капиталовата програма на Община Варна за 2024 г. От тях 160 млн. лева са осигурени от общинския бюджет, а 45 млн. лева – по европейски програми. Проекторамката беше одобрена на днешното заседание на ПК "Благоустройство и комунални дейности“ към ОбС-Варна.

За основен ремонт на пътната мрежа в града са предвидени 81,2 млн. лева, а за благоустрояване на междублокови пространства – 32,7 млн. лева.

Един от големите обекти, които ще бъдат изпълнени тази година във Варна с финансовата подкрепа на държавата, е основен ремонт на пътя от кв. "Аспарухово“ до кв. "Галата“ на стойност около 10 млн. лева. Около 4 млн. лева ще струва реконструкцията и благоустрояването на ул. "Александър Стамболийски“ в кв. "Чайка“, а на ул. "Св. Св. Константин и Елена“ в кв. "Виница“ – 3,5 млн. лева.

Предстоят основни ремонти на ул. "Капитан Райчо“ и на ул. "Д-р Пискюлиев“ – от ул. "Ангел Кънчев“ до бул. "Христо Ботев“, на стойност около 2,5 млн. лева на обект.

По 2 млн. лева са планирани за изграждане на нова индустриална зона на Варна и за два парка в ж.к. "Младост“ – парк "Република“ и парк "Младост 1“.

Има заложени средства за изготвяне на проекти за улична мрежа в местностите Св. Никола, Ментешето, както и Западна промишлена зона. Ще бъде направено също проектиране на ремонти на улици в кв. "Виница“.

Благоустрояването на междублокови пространства и прилежащата улична мрежа също ще бъде сред приоритетите. Част от обектите, заложени в капиталовата програма, са облагородяване на пространствата между бул. "Христо Смирненски“, ул. "Роза“, бул. "Васил Левски“ и ул. "Прилеп“, както и на карето между бул. "Христо Смирненски“, ул. "Подвис“, бул. "Васил Левски“ и ул. "Роза“. Нов облик ще придобие и пространството между бул. "Христо Смирненски“, улица, западно от "Кемер дере“, бул. "Васил Левски“, ул. "Д-р Басанович“, ул. "Васил Ставрев“.

Предвидена е също реконструкция на пътен възел на бул. "Васил Левски“ с бул. "Осми приморски полк“  (при сп. "Явор“) и на п.в. между бул. "Владислав Варненчик“ с бул. "Христо Смирненски“.

На днешното заседание беше прието искане за групата "Български гласъ“ за осигуряване на средства в общинския бюджет в размер на 590 хил. лева за финансиране на проекти от инженерната инфраструктура. 300 хил. лева ще бъдат инвестирани в подмяна на асфалтовата настилка по улица "Боровец“ в едноименното селищно образувание. Други 200 хил. лева са предвидени за проектиране и изграждане на 20 подземни контейнера в различни части на града. Има заложени средства и за изграждане на улично осветление в селищни образувания Боровец и Ракитника.

Виж коментарите (2)

Още по темата (39):
30.05.2024 Местният парламент на Варна се събира днес - решават изключително важни
въпроси
16.05.2024 Решиха: Тези варненци ще пътуват безплатно в градския транспорт на Варна
08.05.2024 Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: Това не може да продължава повече
25.04.2024 Важно! Такситата във Варна с нови цени
25.04.2024 Внимание: Нови правила във Варна и солени глоби за хората, които не ги
спазват
25.04.2024 Ремонтират училище, две градини и общежитие във Варна за 11,5 млн. лева
Още новини от Новини от Варна:
Ето какво време ни очаква утре във Варна
Видео обиколка на новата Автогара Варна - вижте я!
Първи подробности от прокуратурата във Варна, след като 36-годишн...
Коцев: Варна и Бургас се обединяват в искането си за скоростен пъ...
Заради катастрофите: Обезопасяват автобусните спирки във Варна
Шефът на Автогара Варна с подробности, наистина е много модерна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).