Ремонтират улици в "Приморски"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:15 / 24.11.2014
931
От началото на месец ноември е в ход третият етап на ремонтните и рехабилитационни дейности по пътните настилки на територията на район "Приморски". Ще бъдат извършени асфалтови кърпежи с площ 2360 кв. м на стойност 180 000 лева.

Вече приключва възстановяването на компрометираните участъци по платната на основните булеварди - "Васил Левски", "Осми Приморски полк", "Княз Борис I" и в кв. "Чайка".

В момента активно се изрязват и подготвят за асфалтиране участъци по улиците: "Роза", "Люляк", "Зеленика", "Д - р Басанович", "Д - р Желязкова" и други важни вътрешни квартални артерии. Паралелно с тези дейности се подменят шахти на уличната канализация и ремонтират тротоарни пространства до Народно читалище "Отец Паисий" , по бул. "Княз Борис I" и ул. "Прилеп".

От началото на тази година по време на първия и втори етап от рехабилитацията и поддържането на уличната мрежа на територията на "Приморски" бяха осъществени дейности на обща стойност 286 000 лв. Извън аварийните мероприятия и предвид бедствените ситуации от това лято, специалистите от съответните дирекции на районната администрация се наложи да редуцират предварително заложените дейности като обем и финансиране.

Този, трети етап от ремонтните и рехабилитационни дейности по пътните настилки на територията на Район "Приморски" фирма "Хидрострой" трябва да приключи до края на календарната година като е необходимо да се отчитат и атмосферните условия в есенно зимния период.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).